top of page
olio Valentini Ambrogio 022.jpg

Olio Valentini Ambrogio

Onze nieuwste aanwinst en toevoeging op ons assortiment: extra vergine olijfolie van Valentini Ambrogio (Italië). Olijfolie geproduceerd in een olijfgaard van meer dan 1300 jaar oud.

Casadeliciozo is meer dan trots dat Valentini Ambrogio ons de distributie van deze excellente olie toevertrouwd en wij deze mogen verzorgen in Nederland. 

Het verhaal van Valentini Ambrogio

In het diepe zuiden van Italië aan de voet van de berg bij het plaatsje Puglia ligt onze olijfgaard van meer dan 1300 jaar oud. Een romantische plek die al dateert uit de oorsprong van de Messapiaanse kraters waar je verdwaald in een betoverende wereld. Al onze bomen zijn genummerd (een van de weinige ter wereld) en gemiddeld 300 jaar oud, dit doen we om zeer nauwkeurige traceerbaarheid te garanderen.

Dit is de plek waar we al drie generaties met veel aandacht, liefde en passie onze olijfolie maken. Al jaren worden we zowel nationaal als internationaal bekroond met awards. Als kroon op het werk al 2 jaar op rij 2022 en 2023 “BEST IN CLASS”  bij de international olive oil Competition, welke gehouden wordt in Amsterdam. 

Het doel van Valentini Ambrogio is niet om de grootste leverancier van olijfolie te worden maar wel op een duurzame wijze de geschiedenis van de gaard voort te zetten. Resultaat, een geweldige olijfolie met jaarlijks een beperkte opbrengst.

olio Valentini Ambrogio 003.jpg
Beste olijfolie award
Beste olijfolie award

Onze selectie 

Olijfolie

bottom of page